HACCP
A vevői igények kielégítése, a fogyasztók bizalmának visszaszerzése, a növekvő kártérítési igények veszélyének elhárítása, valamint a törvényi és hatósági élelmiszer-biztonsági követelmények teljesítése egyre nagyobb feladatot jelent nemcsak az élelmiszer-termelésben, hanem a mezőgazdaságban, elsődleges termékfeldolgozásban és a kereskedelemben részt vevő vállalkozások számára is.
Az élelmiszer-biztonság a fogyasztók számára alapvető minőségi követelmény. A fogyasztókat érő esetleges egészségügyi kockázatok és ártalmak csökkentésének, kiküszöbölésének egyik legalkalmasabb módszere a HACCP rendszer (Veszélyelemzés, Kritikus Szabályozási Pontok) bevezetése és működtetése.
A támogatásunkkal kiépülő élelmiszer-biztonsági rendszer segít azonosítani a fogyasztót fenyegető fizikai, kémiai, biológiai/mikrobiológiai veszélyeket, amelyek alapján meghatározhatók az élelmezési lánc tevékenységének azon lépései, kritikus szabályozási pontjai, ahol a veszélyek megelőzése, kiküszöbölése vagy elfogadható szintre való csökkentése lehetséges. Így tervezhetővé és megvalósíthatóvá válik az adott tevékenység szabályozása (a kritikus szabályozási pontokon elfogadhatók a kritikus határértékek, a felügyelő rendszer és a hibajavító/helyesbítő módszerek) a fogyasztók egészségének védelme érdekében.
Az általunk kialakított rendszerek megfelelnek a nemzetközi elvárásoknak. Széles körű oktatási programunkkal, legkorszerűbb oktatási módszereinkkel, távoktatás formájában is segítjük partnereinket. A tanácsadói csoportunk által kialakított HACCP rendszerek száma meghaladja a 600-at.